Iphone 5?

Man har ju hört en del rykten om att det ska komma en ny iphone 5 för fyran vart inte lika bra som de hade trott med bla. antlutningsproblemen som har uppstått. Jag har själv ingen Iphone men är grymt sugen på en. Men då blir det till sommaren (efter sommarjobbet?), fast jag har inget haha. Men ja det löser sig förlitar mig på Ärret ger en stor summa pengar, elr? :D
1. Nytt utseende.
Enligt källor till både Engadget och Wall Street Journal kommer Iphone 5 att få ett nytt format. På Engadget talar man till och med om ett helt nytt tänk när det gäller utformningen. Det talas också om en eventuell ny legering, som telefonen ska tillverkas av.

2. Ny radio och antenn. Enligt Engadget överväger Apple att byta gsm-radio från en Infineon- till en Qualcomm-radio. En av anledningarna skulle kunna vara de anslutningsproblem som Iphone 4 hade inledningsvis. Just det kan också vara orsaken bakom det eventuella antennbyte som det ryktas om.

3. Ny processor. Endgadget hävdar vidare Iphone 5 kommer att få en ny, flerkärnig ARM Cortex A9-processor, på en gigahertz, från Samsung, istället för dagens enkärniga Cortex A8. Det skulle i så fall ge mer kraft och bättre batteridrifttid.

4. Ny grafikprocessor. Enligt Macroumors, som tittat närmare på koden i Ios 4.3, kommer Apple satsa på dubbelkärniga Imagination Technologies PowerVR SGX543-grafikprocessor istället för dagens enkelkärniga PowerVR SGX535. Det skulle kunna öppna möjligheten för full-HD-video i upplösningen 1080p, inte i men väl från telefonen.

5. Större skärm. Det sägs att skärmen på Iphone 5 kommer att bli en aning större, 3,7 tum istället för dagens 3,5.

6. Digital plånbok. Förra året ansökte Apple om ett patent på en enhet som skulle innehålla närfältskommunikation (nfc), det vill säga sådan teknik som används i exempelvis SL:s (Stockholms lokaltrafik) Accesskort och i brickor till elektroniska lås. Företaget har också anställt Benjamin Vigier som produktchef för området mobil handel. Benjamin Vigier har tidigare arbetat på Mfoundry, där han varit med och utvecklat lösningar som Paypal Mobile och ett mobilt betalsystem för Starbucks.
Det mobila betalsystem för Blackberry och Iphone som Starbucks nyligen tog i drift är dock baserat på en app och Sema-koder, inte nfc.

7. Lansering till sommaren. Det spekuleras i att Apple kommer att följa sin lanseringsrytm och att vi kan vänta oss en Iphone 5-lansering i slutet av juni eller början av juli.

8. Samma pris. Eftersom Iphone 5 snarare kommer att utgöra en evolution av plattformen, snarare än en revolution, så räknar Techradar med att priset kommer att bli i stort sett oförändrat jämfört med Iphone 4.

källa: här

Kommentarer
Postat av: Angelica

Men gud, jag som ska få en iphone 4 till studenten, men då vill man ju se hur 5an ser ut innan, drygt ! :)

2011-01-22 @ 21:39:33
URL: http://angeeliicaa.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0